Жалбата, която стана причина за забавянето досега, е подадена от Овърсийз

...
Жалбата, която стана причина за забавянето досега, е подадена от Овърсийз
Коментари Харесай

Кметът на Варна с важни новини, касаещи забраната за коли в Морската градина


Жалбата, която стана причина за забавянето до момента, е подадена от " Овърсийз небосвод “ АД, " Медицински център за профилирана извънболнична помощ – Асклепий “ ООД и Елена Николова Василева, както и  " Варна пропърти “ ЕООД. 

Ето и коментара на кмета по този мотив: 

" Тъй като тематиката е извънредно комплицирана да напомня, че от 2013 г в действителност моя персонална идея е ограничението на колите в Морската градина тъй като това е парк и там коли не трябва да има. В годините издавах разнообразни заповеди, които в разнообразни интервали бяха доста гневно атакувани в съда от притежатели на парцели в Морската градина, притежатели на заведения, така или инак последната заповед, която е предмет на делото което ще бъде гледано във Върховният административен съд, беше обвързвана с смяната в генералния проект за придвижване на град Варна.

Материята е комплицирана, само че на процедура там постъпиха тъжби. Спечелихме на първа инстанция във Върховният административен съд. Във времето беше спряно предварителното осъществяване на заповедта до разглеждане на делото в този момент на 13-ти май. В този интервал бях глобен за неизпълнения за разпорежданията във връзка с предварителното осъществяване, което в действителност самото разглеждане по същност се забави над една година, само че така или инак датата е планувана, което за нас е сериозен триумф.

Какво в действителност би трябвало да се знае? От 2013 година наблягам сме създали всичко належащо и допустимо достъпът на коли в Морската градина да е стеснен, макар гневната опозиция против това от избрани заинтригувани лица.

Тук е мястото да кажа изрично, че не съм издавал строителни позволения в Морската градина в мандата си, тъй като има извънредно доста спекулации по тази тематика. Напротив, с сътрудниците, макар гневните офанзиви и бих споделил извънредно сериозния напън, за всичките тези години сме успявали да дадем ограничаващ режим.  

Друг е въпросът, че в действителност Морската градина беше под разгара на една избрана политическа мощ за редица нейни акции, в това число техен кандидат-кмет и техен водач партиен. Те се оповестиха обществено в отбрана на интереса на притежателите на заведения и парцели в Морската градина. Днес представителите на " Демократична България " по този начин гневно отбягват тематиката, вървят, снимат къщата на Марешки, за която би трябвало да се знае, че основният проектант на общината е издал отвод за толерантност за там съществуващи пристройки, което сега е естествено предмет на разглеждане в съда.

Същевременно пропущат разсеяно един различен дворец, който се намира на 50 метра от къщата на Марешки, от който дворец в действителност са въпросните тъжби в целия тоя интервал в съда и където по информация в медийното пространство регистрация има и техния предишен претендент за кмет. На същото място. Така че, хубаво е да се знае кой в действителност пази Морската градина и кой двулично употребява тематиката за безусловно обслужване на лични и персонални ползи.

И се веселя, че е планувана дата за разглеждане всъщност на тази втора инстанция във Върховния административен съд. Пак наблягам, на първа инстанция община Варна завоюва, тъй като имам вяра, че българският съд ще застане на страната на публичния интерес. Той ясно споделя, че Морската градина би трябвало да бъде най-вече парк, а не паркинг. Надявам се публичния интерес да бъде предпазен, а не персоналният интерес на определени собственици, които желаят с колата си да си стигат до палатите. 

В околните дни знаците ще бъдат закрити, тъй като такова е разпореждането на съда. Вече има няколко санкции за несъблюдение. Говорим за предварителното осъществяване, само че към този момент имаме дата за разглеждането по същност. Това обаче, предизвестявам всички, не анулира по никакъв метод обстоятелството, че Морската градина е парк, а в парка законът ясно споделя, че не може да има придвижване. Така че, със знак или без, общинска полиция ще продължи да стои на входовете на Морската градина и да предизвестява всеки, който се опита да влезе на територията на парка.

Идва летен сезон, знаете че по това време във Варна идват доста туристи от  други градове, идват доста румънски туристи с колите си. Те няма по какъв начин да знаят нашите правосъдни саги, тъй че, с цел да не бъдат сложени в неприятната обстановка да влизат и да бъдат глобявани, общинска полиция ще продължи да реализира тази активност, която реализира и сега.

Движението ще се глоби, защото това е парк. Законът е явен. Сагата е дълга, комплицирана и многопластова. Хубаво е въпреки всичко да е ясна политическата ни позиция по тематика, която е извънредно значима за Варна, а ние ще продължим да вършим безусловно всичко възможно за спазването на закона ежедневно, макар натиска ", разяснява кметът.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР